Main

Foodpairing

Pasta met asperges, pancetta en room

Opmijntaloor OMER Pasta Asperges Room Pancetta kopie

โŒ› 25 minuten, 👨 2 personen


🧑โ€🍳 Ingredienten
โœ“ 250 g pasta naar keuze
โœ“ 500g asperges
โœ“ 200g pancetta
โœ“ 1 ui
โœ“ 2 tenen knoflook
โœ“ 75 ml witte wijn
โœ“ 3 flinke eetlepels mascarpone
โœ“ Parmezaanse kaas

Basics: peper, zout, olijfolie

🍲 Bereidingswijze

Schil de asperges en kook ze samen met de schillen in 20 minuutjes gaar in licht gezouten water.

Schep ze uit de pan, zeef het kookvocht en bewaar het in een aparte kookpot om uw pasta in te koken.

Bak de pancetta goudbruin op een middelhoog vuur. Voeg 1 fijngesneden ui en 2 geperste tenen knoflook toe en stoof mee bij de pancetta.

Blus met een goeie scheut witte wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg nadien 3 flinke eetlepels mascarpone toe. Roer door.

Snijd de asperges in hapklare stukken en voeg deze - met uitzondering van de aspergepunten- toe aan de saus.

Kook de pasta gaar in het kookvocht van de asperges met een flinke snuif zout. Kruid intussen de saus bij met peper en zout.

Giet de gekookte pasta bij de saus en roer goed door. Werk af met de aspergepunten, een royale portie Parmezaanse kaas en zwarte peper.

Opmijntaloor OMER Pasta Asperges Room Pancetta
DSC 8070 Omer selected HR 3

Made an OMER. recipe yourself?

Send us your recipe and we'll thank you with a nice present!

Send your personal OMER. recipe