Main

Foodpairing

Gegrilde zeebaars

Zeebaars 2

Met geconfijte krieltjes, rode ui en salie in vinaigrette op basis van OMER.

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets
  • 500 gram krieltjes
  • 2 rode ui
  • 1 botje salie
  • 50 gr gedroogde tomaten
  • 50 gr pijnboompitten
  • 50 gr kappertjes
  • 1 sjalot
  • 200 gr arachide olie
  • 200 gr olijfolie
  • 5 Cl. Omer
  • sap van 1 citroen
  • Pezo

Werkwijze

Voor 4 personen
  1. Grill de zeebaars op een hete grill, wrijf een klein beetje olijfolie op de zeebaars alvorens die te grillen.
  2. Snij de krieltjes doormidden en leg op een bakplaat. Kruid met peper en zout en voldoende olijfolie.
  3. 20 minuten in een oven van 160°
  4. Snij de rode ui in sliertjes en laat nog 20 minuten verder garen met de krieltjes. Voeg de laatste 5 minuten fijngesneden salie toe.
  5. Rooster de pijnboonpitten in een droge pan gedurende anderhalve minuut.
  6. Mix in een blender: pijnboonpitten, kappertjes, gedroogde tomaten, olijfolie, arachideolie en sjalot. Mix alles niet te fijn.
  7. Breng op smaak met OMER., peper en zout en sap van citroen
  8. Schik de zeebaars op de krieltjes en rode ui, werk af met de vinaigrette.

Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!

DSC 8070 Omer selected HR 3

ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?

Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.

Geef jouw recept door