![Pintxos omer website](
https://omer.be/uploads/files/_320x180_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 320w, https://omer.be/uploads/files/_480x270_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 480w, https://omer.be/uploads/files/_768x432_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 768w, https://omer.be/uploads/files/_1024x576_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 1024w, https://omer.be/uploads/files/_1440x810_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 1440w
)
Main
Foodpairing
Gegrilde zeebaars
![Zeebaars 2](
https://omer.be/uploads/files/_320x256_crop_center-center_80_none/zeebaars-2.jpg 320w, https://omer.be/uploads/files/_480x384_crop_center-center_80_none/zeebaars-2.jpg 480w, https://omer.be/uploads/files/_768x614_crop_center-center_80_none/zeebaars-2.jpg 768w, https://omer.be/uploads/files/_1024x819_crop_center-center_80_none/zeebaars-2.jpg 1024w, https://omer.be/uploads/files/_1440x1152_crop_center-center_80_none/zeebaars-2.jpg 1440w, https://omer.be/uploads/files/_2000x1600_crop_center-center_80_none/zeebaars-2.jpg 2000w
)
Met geconfijte krieltjes, rode ui en salie in vinaigrette op basis van OMER.
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets
- 500 gram krieltjes
- 2 rode ui
- 1 botje salie
- 50 gr gedroogde tomaten
- 50 gr pijnboompitten
- 50 gr kappertjes
- 1 sjalot
- 200 gr arachide olie
- 200 gr olijfolie
- 5 Cl. Omer
- sap van 1 citroen
- Pezo
Werkwijze
Voor 4 personen
- Grill de zeebaars op een hete grill, wrijf een klein beetje olijfolie op de zeebaars alvorens die te grillen.
- Snij de krieltjes doormidden en leg op een bakplaat. Kruid met peper en zout en voldoende olijfolie.
- 20 minuten in een oven van 160°
- Snij de rode ui in sliertjes en laat nog 20 minuten verder garen met de krieltjes. Voeg de laatste 5 minuten fijngesneden salie toe.
- Rooster de pijnboonpitten in een droge pan gedurende anderhalve minuut.
- Mix in een blender: pijnboonpitten, kappertjes, gedroogde tomaten, olijfolie, arachideolie en sjalot. Mix alles niet te fijn.
- Breng op smaak met OMER., peper en zout en sap van citroen
- Schik de zeebaars op de krieltjes en rode ui, werk af met de vinaigrette.
Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!
![DSC 8070 Omer selected HR 3](
https://omer.be/uploads/files/_320x167_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 320w, https://omer.be/uploads/files/_480x250_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 480w, https://omer.be/uploads/files/_768x400_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 768w, https://omer.be/uploads/files/_1024x533_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 1024w, https://omer.be/uploads/files/_1440x749_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 1440w
)
ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?
Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.