
Main
Pasta Genovese

โ 60 minuten + 3 uur pruttelen, 👨 4 personen
🧑โ🍳 Ingredienten
โ 3 stuks ossobuco
โ 1,5 kg gele uien
โ 2 wortels
โ 4 stengels selder
โ 300g kerstomaten
โ 2 el tomatenconcentraat
โ 500g rigatoni (pasta)
โ 700 ml witte wijn
โ 4 blaadjes gedroogde laurier
โ 1 @omervdg voor tijdens het wachten 😍
Basics: peper, zout, olijfolie, bloem, boter
🍲 Bereidingswijze
Snijd de ajuinen in halve maantjes, de wortel & selder in blokjes & de kerstomaten in twee.
Doe een goeie klont boter & een scheut olijfolie in een grote kookpot en stoof daarin alle groenten aan. Voeg van zodra ze glazig zijn het tomatenconcentraat toe en bak even mee.
Blus het geheel met de witte wijn. Laat nog een klein beetje over in de fles.
Neem een bord, doe daarin wat bloem en haal er de ossobuco's door. Neem daarna een braadpan, doe er nog een goeie klont boter in en bak daarin de ossobuco's langs alle kanten goudbruin.
Haal uit de pan en giet het restje wijn in de pan. Schraap alle aanbaksels los, laat even inkoken en voeg toe aan de groentensaus samen met de ossobuco's zelf en de laurier. Zet het deksel op de kookpot, zet op een laag vuurtje en laat 2 tot 4 uur pruttelen.
Zet u ondertussen in de zetel, pak een lekkere Omer en geniet efkes van de vrije tijd. 😍
Na de kooktijd, zal de ossobuco helemaal uiteen gevallen zijn en de ajuinen bijna volledig gesmolten.
Haal het merg uit de kookpot & kook u pasta gaar in goed gezouten water. Schep rechtstreeks over bij de saus & roer goed door. Serveer met wat Parmezaanse kaas & een frisse Omer voor de perfecte foodpairing.
Recept via Op mijn talloor: https://www.instagram.com/opmi...


ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?
Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.