Main

Foodpairing

Pasta Genovese

Opmijntaloor OMER Pasta kopie

โŒ› 60 minuten + 3 uur pruttelen, 👨 4 personen


🧑โ€🍳 Ingredienten

โœ“ 3 stuks ossobuco

โœ“ 1,5 kg gele uien

โœ“ 2 wortels

โœ“ 4 stengels selder

โœ“ 300g kerstomaten

โœ“ 2 el tomatenconcentraat

โœ“ 500g rigatoni (pasta)

โœ“ 700 ml witte wijn

โœ“ 4 blaadjes gedroogde laurier

โœ“ 1 @omervdg voor tijdens het wachten 😍

Basics: peper, zout, olijfolie, bloem, boter


🍲 Bereidingswijze

Snijd de ajuinen in halve maantjes, de wortel & selder in blokjes & de kerstomaten in twee.

Doe een goeie klont boter & een scheut olijfolie in een grote kookpot en stoof daarin alle groenten aan. Voeg van zodra ze glazig zijn het tomatenconcentraat toe en bak even mee.

Blus het geheel met de witte wijn. Laat nog een klein beetje over in de fles.

Neem een bord, doe daarin wat bloem en haal er de ossobuco's door. Neem daarna een braadpan, doe er nog een goeie klont boter in en bak daarin de ossobuco's langs alle kanten goudbruin.

Haal uit de pan en giet het restje wijn in de pan. Schraap alle aanbaksels los, laat even inkoken en voeg toe aan de groentensaus samen met de ossobuco's zelf en de laurier. Zet het deksel op de kookpot, zet op een laag vuurtje en laat 2 tot 4 uur pruttelen.

Zet u ondertussen in de zetel, pak een lekkere Omer en geniet efkes van de vrije tijd. 😍

Na de kooktijd, zal de ossobuco helemaal uiteen gevallen zijn en de ajuinen bijna volledig gesmolten.

Haal het merg uit de kookpot & kook u pasta gaar in goed gezouten water. Schep rechtstreeks over bij de saus & roer goed door. Serveer met wat Parmezaanse kaas & een frisse Omer voor de perfecte foodpairing.

Recept via Op mijn talloor: https://www.instagram.com/opmi...

Opmijntaloor OMER Pasta
DSC 8070 Omer selected HR 3

ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?

Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.

Geef jouw recept door