Main

1 naam,
5 generaties.

Familie vander ghinste 5 generatiesv2
Omer Géry & Omer Jean

Sinds 1892

Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt sinds 1892 in Bellegem. Al 5 generaties lang worden de brouwtradities én de naam Omer van vader op zoon doorgegeven.

Omer Vander Ghinste is daarnaast een van de weinige Belgische brouwerijen die nog steeds actief is in het dorp van oorsprong. In dit geval zelfs letterlijk 'onder de kerktoren' van Bellegem.

Bekijk hieronder het verhaal van 5 generaties Omer Vander Ghinste.

Video

Familieverhaal screenshot
Omer 1
Omer paard

Omer I

Omer I, stichter van Brouwerij Omer Vander Ghinste, is de reden waarom we vandaag kunnen genieten van het hemelse goudblonde bier met de naam OMER. Traditional Blond. In 1892 kocht vader Remi Vander Ghinste voor zijn 23-jarige zoon Omer een woonhuis met bijhorende gebouwen in Bellegem. Omer verdeelde zijn bier met paard en kar in een straal van 15 kilometer in en rond Bellegem.

Aangezien merknamen toen nog niet bestonden, gaf Omer zijn eigen naam aan het bier. Ter promotie van zijn bieren, liet hij glasramen maken met opschrift: “Bieren Omer Vander Ghinste”

Lees meer over de glasramen
Omer 2
landschap Bellegem

Omer II

In 1929 verkocht Marguerite, vrouw van Omer I, al haar bezittingen (waaronder Brasserie LeFort) om te investeren in een nieuwe en moderne brouwerij, bestemd voor haar zoon. Omer II ondernam de volgende stappen om de groei van de brouwerij te verzekeren en liet een ‘lage gistingstoren’ bouwen die sindsdien het Bellegemse landschap domineert.

Omer 3
brouwtoren Omer Vander Ghinste

OMER III

In het begin van de golden sixties nam Omer III de leiding over van zijn vader. Hij besliste om gistingstanks te plaatsen en zorgde voor de verdere uitbouw en modernisering van de brouwerij.

Omer 4
Nieuwe brouwzaal Omer Vander Ghinste

OMER IV

Omer Jean Vander Ghinste, onze huidige CEO en 4e generatie, nam zijn intrede in de brouwerij in het begin van de jaren '90. Hij opende in 2018 de nieuwe brouwzaal om de capaciteit van de brouwerij uit te breiden, om aan de toenemende vraag van OMER. Traditional Blond te kunnen voldoen. Eind 2018 overschreed Brouwerij Omer Vander Ghinste de kaap van 100.000 hectoliter per jaar.

Bezoek de nieuwe brouwzaal
Omer 5
Brut Nature

OMER V

Omer Géry Vander Ghinste, 5e generatie Omer, vervoegde de brouwerij in 2019. Zijn komst zorgde in samenwerking met de brouwmeesters voor nieuwe ideeën en creativiteit in de brouwerij. Hieruit vloeide een topstaaltje brouwkunst. Met veel trots presenteerden we in 2020 Brut Nature: een 'brut style' bier van hoge gisting dat gebruik maakt van wilde gisten, 5 edele hopsoorten en de kennis van 5 generaties vakmanschap.

Meer over Brut Nature
Glasraam Omer Vander Ghinste

authentieke
glasramen

ontdek het verhaal