Main

Foodpairing

Polderaardappel met verse zalm en mousseline van OMER. copy

Kalfsblanquette met asperges

Ingrediënten

  • 1,5 fijn geplet teentje look
  • 1 el plantaardige olie
  • 5 fijn geplet teentje look
  • 600 gram zalmfilet
  • 4 el rijstazijn
  • 300 gram rijstnoedels
  • 2 el sesamolie
  • 1 grote paksoi, gewassen en fijngesneden
  • 4 el sojasaus
  • Handvol sojabonen
  • 4 el rietsuiker
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el honing
  • Handvol cashewnoten
  • 1 el honing

Werkwijze

Voor 4 personen

  1. Meng alle ingrediënten voor de teriyakisaus: ½ teentje look, 4 el rijstazijn, 1 el sesamolie, 2 el sojasaus, 4 el rietsuiker en 1 el honing.
  2. Laat de zalmfilets zo’n 20 min. marineren in de saus.
  3. Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water, laat uitlekken en zet apart.
  4. Verhit de wok met wat sesamolie, doe er de look, de fijngesneden paksoi, de cashewnoten en de sojabonen bij en laat goed doorwokken. Voeg er dan de rijstnoedels en de sojasaus aan toe.
  5. Verhit intussen een pan op het vuur met wat olie en leg er de gemarineerde zalmfilets in. Laat de zalm kort bakken aan elke kant. De zalm mag vanbinnen nog een beetje rauw zijn.
  6. Giet de rest van de marinade in de wok bij de rijstnoedels en meng goed door.

Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!

DSC 8070 Omer selected HR 3

AVEZ-VOUS UNE PROPRE RECETTE AVEC OMER. ?

Envoyez-nous votre recette qui apparaîtra ensuite sur notre site web avec votre nom et vous recevrez un beau cadeau.

Envoyez-nous votre recette