![Pintxos omer website](
https://omer.be/uploads/files/_320x180_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 320w, https://omer.be/uploads/files/_480x270_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 480w, https://omer.be/uploads/files/_768x432_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 768w, https://omer.be/uploads/files/_1024x576_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 1024w, https://omer.be/uploads/files/_1440x810_crop_center-center_80_none/pintxos-omer-website.jpg 1440w
)
Main
Foodpairing
Kalfsblanquette met asperges
![Kalfsblanquette met asperges](
https://omer.be/uploads/files/_320x256_crop_center-center_80_none/kalfsblanquette-met-asperges.jpg 320w, https://omer.be/uploads/files/_480x384_crop_center-center_80_none/kalfsblanquette-met-asperges.jpg 480w, https://omer.be/uploads/files/_768x614_crop_center-center_80_none/kalfsblanquette-met-asperges.jpg 768w, https://omer.be/uploads/files/_1024x819_crop_center-center_80_none/kalfsblanquette-met-asperges.jpg 1024w, https://omer.be/uploads/files/_1440x1152_crop_center-center_80_none/kalfsblanquette-met-asperges.jpg 1440w, https://omer.be/uploads/files/_2000x1600_crop_center-center_80_none/kalfsblanquette-met-asperges.jpg 2000w
)
Overheerlijk met een OMER.
Ingrediënten
- 2 dikke wortelen
- 1 ui
- 1 prei
- 1 selderstengel
- 1 blad laurier
- 1 takje tijm
- 2 teentjes look
- 1 kg kalf stoofvlees
- 1 bakje Parijse champignons
- 1 bot witte asperges
- 1 bot groene asperges
- 500 gr gemengd gehakt, in bolletjes gedraaid
- 140 gr boter
- 140 gram bloem
- 3 liter water
- 1 bot krulpeterselie
Werkwijze
Voor 4 personen
- Maak een groentenbouillon van ui, 1 wortel, groen van prei, selderblaasjes, tym en laurier, look en 3 liter water
- Voeg het kalfsvlees toe wanneer het water nog koud is, zo schrikt het niet en wordt het malser.
- Breng naar het kookpunt en laat dit een 90’ rustig pruttelen.
- Snij intussen het wit van de prei, de selderstengel, wortel in fijne stukjes. Schil de asperges. Borstel de champignons en snij in 2.
- Rol kleine bolletjes van het gehakt. Kook de balletjes 1 minuut mee in de bouillon en haal ze er terug uit. Je kan eventueel een ander potje nemen om de balletjes in te koken.
- Wanneer het vlees zacht is giet u de bouillon af. Let op: spaar de bouillon! Haal het vlees eruit en doe de groenten weg.
- Kook de fijngesneden groenten en asperges gaar in de bouillon. Haal de groentjes eruit wanneer die gaar zijn.
- Smelt 140 gr boter in een pot en voeg dan 140 gr bloem toe, laat goed koken zonder aan te bakken.
- Giet 2 liter warme bouillon over de roux en laat opkoken. De saus krijgt nu een mooie binding. Voeg het vlees en de gekookte groentjes en balletjes toe.
- Werk af met wat fijngesneden peterselie.
Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!
![DSC 8070 Omer selected HR 3](
https://omer.be/uploads/files/_320x167_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 320w, https://omer.be/uploads/files/_480x250_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 480w, https://omer.be/uploads/files/_768x400_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 768w, https://omer.be/uploads/files/_1024x533_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 1024w, https://omer.be/uploads/files/_1440x749_crop_center-center_80_none/DSC_8070_Omer_selected_HR-3.png 1440w
)
ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?
Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.