Main

Blog | 29 juin 2023

Gent Jazz x OMER.

Omer Gent Jazz 044 low

Omer Vander Ghinste: bruisende partner van Gent Jazz

Voor deze 22ste festivaleditie slaan Gent Jazz en Omer Vander Ghinste de handen in elkaar. Samen bundelen ze 153 jaar aan vakmanschap en traditie. De ene met een scherpe neus voor (inter)nationaal jazztalent en de ander voor karakteristieke smaken en verfijnde aroma’s.

Omer Gent Jazz 003 low bewerkt

"We zijn verheugd om partner te zijn van Gent Jazz, onze brouwerij heeft altijd gestreefd naar uitmuntendheid in onze bieren, net zoals Gent Jazz streeft naar uitmuntendheid in de muziek die ze presenteren. We kijken er naar uit om de bezoekers van het festival te verwennen."

Omer Jean Vander Ghinste, CEO Brouwerij Omer Vander Ghinste

Gent Jazz is een broedplaats voor muzikale virtuositeit en creativiteit. Reeds 22 edities maakt het festival zich sterk (inter)nationale kleppers uit de jazzwereld naar Gent te halen, maar ook een vrijhaven te zijn voor experiment en jong jazztalent van eigen bodem. Het festival, dat inzet op de diversiteit van jazz, wil bezoekers de best mogelijke beleving bieden met baanbrekende optredens in een intieme en groene setting, op de historische Bijlokesite. En om die beleving compleet te maken, koos Gent Jazz om de handen in elkaar te slaan met Omer Vander Ghinste. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1892, is Omer Vander Ghinste een symbool van vakmanschap en traditie. Omer Vander Ghinste, gevestigd in Bellegem nabij Kortrijk, is een familiale brouwerij die op basis van een brouwerstraditie van 130 jaar kwaliteitsbieren brouwt volgens authentieke recepten op traditionele wijze, met toepassing van de modernste technieken.


De waarden en visie van Omer Vander Ghinste sluiten naadloos aan bij die van Gent Jazz. Beiden streven naar innovatie en authentieke ervaringen voor het publiek. Door de krachten te bundelen, brengen de brouwerij en het festival een harmonieuze fusie van vakmanschap en artistieke expressie tot stand. Het partnership omvat een gezamenlijke inspanning om bezoekers een buitengewone festivalervaring te bieden, waarbij OMER. Traditional Blond en andere bieren van de brouwerij volgens de regels van de kunst worden geserveerd.

Omer Gent Jazz 018 low

Daarnaast zet de brouwerij zijn schouders onder de wedstrijd ‘Jong Jazztalent Gent’. De wedstrijd is uitgegroeid tot dé vaste waarde binnen het podium- en kansencircuit voor nieuw jazztalent. Al sinds 2002 haakt de creatiewedstrijd in op de ongebreidelde en oeverloze creativiteit van de jazzscene. Samen met VI.BE en Sabam for Culture krijgt de laureaat een jaar lang advies en ondersteuning, een podiumplaats op Gent Jazz in 2024 en een financiële duw met 10.000 euro.


Speciaal voor deze editie van Gent Jazz werd een samengesteld logo ontworpen dat terug te vinden is op limited edition Gent Jazz x OMER. glazen. Deze worden exclusief ingezet op het festival én kan je terugvinden op onze webshop.

DSC 8070 Omer selected HR 2 1

DEVENEZ MEMBRE DE LA FAMILLE D'OMER.