Main
Foodpairing
Polderaardappel met verse zalm en mousseline van OMER.
Ingrediënten
- 4 grote polderaardappelen
- 500 gr verse rauwe zalm
- 1 EL zure room
- sap van een halve citroen
- 3 eierdooiers
- 3 EL Omer
- 150 gr gesmolten boter
- een snuif cayenne peper
- 1 bot bieslook
Werkwijze
Voor 4 personen
- was de aardappelen goed, kook ze daarna in een pot met ruim gezouten water.
- Kook de aardappelen niet op een te groot vuur, laat ze rustig koken, zo scheuren ze niet kapot.
- Wanneer ze gaar zijn, dan gieten we ze af en snijden we ze door midden.
- Haal ze leeg en meng de gekookte aardappel met de zure room en fijngesneden bieslook
- Kruid goed af met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
- Vul nu de aardappel opnieuw op met het mengsel.
Mousseline van OMER.:
- Doe de eierdooiers in een pan met hoge randen.
- Voeg het citroensap en Omer toe en kruid met zout en een snuif cayennepeper.
- Klop alles op een laag vuur tot een stevig schuimende massa.
- Voeg traag de gesmolten boter toe.
- Snij de zalm in dunne plakjes van een halve cm en leg over de warme aardappel.
- Werk af met de mousseline van Omer en enkele takjes kervel
Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!
ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?
Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.