Main
Foodpairing
Mosselen in OMER. met chorizo en groene kruiden
Ingrediënten
- 1,2 kg Zeeuwse jumbomosselen
- 1 Omer
- 150 gr boter
- 100 gr chorizo blokjes
- 1 bot peterselie
- 1 bot kervel
- 1 bot dragon
- peper en zout
Werkwijze
Voor 4 personen
- Was de mosselen 3 x grondig in ruim water en doe ze in een mosselpot of kookpot
- Voeg 1 flesje Omer toe. Voeg boter toe
- Kook alle kruiden (peterselie, kervel en dragon) in kokend gezouten water gedurende 2 minuten. Koel onmiddellijk af in ijswater, zo behouden ze hun groene kleur. Eens koud mix je alle kruiden in een blender, voeg eventueel wat water toe.
- Voeg 3 EL van de kruiden toe aan de mosselpot.
- Snij de chorizo in kleine blokjes van max. Een halve cm en voeg toe aan de mosselpot. Kruid goed met peper en zout.
- Breng de mosselen aan de kook en schud de pot om de minuut goed op. Na +/- 5 minuten koken zijn de mosselen klaar.
Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!
ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?
Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.