Main

Brut Nature

Limited Edition

HOGE GISTING MET HERGISTING OP FLES + WILDE GISTEN

Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gisten (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden.

Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 nobele hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak. De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 8 weken.

Alcoholvolume: 
7.0%
Aanbevolen schenktemperatuur: 
7-8°
Inhoud fles: 
75 CL
Smaak: 
Droog, bitter, fruitig
Aroma's: 
Fruitig, kruidig, hoppig
Uitzicht: 
Koperkleurig, vaste schuimkraag
Packshot omer brut nature glas new
DSC 4576 omer HR edit square
DSC 5552 omer close HR Large

5 generations

De komst van de 5e generatie Omer Vander Ghinste verrijkte de brouwerij met nieuwe ideeën en extra creativiteit. In 2020 presenteerden Omer Géry (Omer 5) samen met onze meesterbrouwers met veel trots een knap staaltje Belgisch vakmanschap: Brut Nature.

MK 5924 edit2

5 hops

Bij het brouwen van Brut Nature gebruiken onze brouwers maar liefst 5 hopsoorten, waarvan 2 tijdens de 'dry hopping'. Dry hopping is een techniek om extra aromatische oliën uit hop in bier op te lossen. Hiervoor wordt de hop toegevoegd tijdens de lagering.

DSC 5534 omer close HR square

5 years

Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles. Zeer jong bier wordt gekenmerkt door een boeket van verse hop, met een fruitige noot en een uitgesproken bitterheid in de smaak. Naarmate het bier ouder wordt komt het Brett-karakter meer naar boven. Het gebruik van wilde gisten (Brettanomyces) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Brut Nature kan je tot 5 jaar laten rijpen in de fles.

Brut Nature

Bekijk hier de video van de lancering

Thumbnail video OBN

Waar kan ik Brut Nature vinden?

Brut Nature wordt slechts 1 keer per jaar afgevuld en is zeer beperkt verkrijgbaar.
Momenteel zijn de laatste flessen van het jaar 2020 te koop en te proeven in Café De Sportwereld in Bellegem, vlak naast de brouwerij.