Main

Brut Nature

Limited Edition

TASTE THE EVOLUTION

Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. De term Brut is oorspronkelijk afkomstig uit de Champagne-wereld en wordt gebruikt om droge champagnes aan te duiden. Brut Nature is een bier van hoge gisting, hergist op fles met een wilde gist. Deze wilde gist maakt Brut Nature ‘levendig’ en zorgt voor een aangenaam droog bier met een laag suikergehalte.

De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gist vereisen een brouwproces van minimum 3 maanden.

Alcoholvolume: 
7.0%
Aanbevolen schenktemperatuur: 
7-8°
Inhoud fles: 
75 CL
Smaak: 
Droog, bitter, fruitig
Aroma's: 
Fruitig, kruidig, hoppig
Uitzicht: 
Koperkleurig, vaste schuimkraag
Brut nature verkooppunten
  • IBC2021 Gold 1000
Brut Nature 2022 75cl glas donker
DSC 4576 omer HR edit square 2022
V2 close up01781 1

5 GENERATIONS

De komst van de 5e generatie Omer Vander Ghinste verrijkte de brouwerij met nieuwe ideeën en extra creativiteit. In 2020 presenteerden Omer Géry (Omer 5) samen met onze meesterbrouwers met veel trots een knap staaltje Belgisch vakmanschap: Brut Nature.

Brut Nature online kopen
MK 5924 edit2

5 HOPS

Bij het brouwen van Brut Nature gebruiken onze brouwers maar liefst 5 hopsoorten, waarvan 2 tijdens de 'dry hopping'. Dry hopping is een techniek om extra aroma uit hop in bier op te lossen. Hiervoor wordt de hop toegevoegd tijdens de lagering. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter extra naar voor.

Brutnature 2021 close up01469

5 YEARS

Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles. Zeer jong bier wordt gekenmerkt door een boeket van verse hop, met een fruitige noot en een uitgesproken bitterheid in de smaak. Naarmate het bier ouder wordt komt het karakter van de wilde gist meer naar boven. Het gebruik van wilde gist (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Brut Nature kan je tot 5 jaar laten rijpen in de fles. Bewaar rechtopstaand in een koele, donkere ruimte.

Brut Nature

Foodpairing & Tasting

Brut nature video tumbnail