Main

Foodpairing

Asperges op z'n Bellegems: OMER., hoeve ei, verse kruiden en ganda ham

Asperges

Ingrediënten

  • 2 botten witte asperges
  • 1 EL olijfolie
  • 1/4 Omer
  • 6 hoeve eitjes
  • 50 gr gesmolten boter
  • peterselie
  • Bieslook
  • kervel
  • 4 plakjes Ganda ham
  • Snuifje peper en zout
  • Snuifje nootmuskaat

Werkwijze

Voor 4 personen
  1. Schil de asperges en kook ze gaar in ruim gezouten, kokend water.
  2. Koel af in ijswater.
  3. Zet een grillpan op laat warmen tot ze rookt.
  4. Kruid de asperges met peper, zout en nootmuskaat en een weinig olijfolie. Grill de asperges aan 2 kanten.
  5. Klop de eitjes los in een pannetje met 50 gr. gesmolten boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Blijf roeren zodat het geen omelet wordt maar een mooi roereitje, blus met OMER.
  6. Pluk de kruiden en meng ze ondereen.
  7. Verdeel het ei over de warme asperges, werk af met de Ganda ham en gemengde kruiden.

Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!

DSC 8070 Omer selected HR 3

ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?

Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.

Geef jouw recept door