Main

Foodpairing

Eendenborst à l'estragon met in OMER. gestoofde appeltjes, groene kool, spek en kroketjes

Eendenborst

Ingrediënten

  • 3 eendenborsten
  • Snuif peper en zout
  • Snuif nootmuskaat
  • 1 bot dragon
  • 1/2 Omer
  • 1 EL suiker
  • 1 groene kool
  • 200 gr gerookt spek
  • 2 jonagold appelen
  • 1 klontje boter
  • 5 Dl kalfsfonds
  • 2 EL gastrique
  • 3 EL boter
  • 20 kroketjes

Werkwijze

Voor 4 personen
  1. Snij een rooster in het vet van de eendenborst en kruid met peper, zout.
  2. Bak de eendenborst 3 minuten op de vel kant zonder vetstof, het vet van de eend zal smelten.
  3. Draai de eend om en bak nog 4 minuten op laag vuur op de andere kant. Haal de eend uit de pan en laat rusten onder alluminiumfolie.
  4. Snij de appellen in blokjes van 1 cm en doe ze in dezelfde pan met het aanbaksel. Bestrooi met suiker en laten even karameliseren.
  5. Blus met Omer en laat 2 minuten pruttelen, werk af met fijngesneden dragon.
  6. Doe een klontje boter in een grote pot, snij de groene kool in fijne reepjes en stoof die aan in de boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het spek toe en laat onder deksel 8 minuten stoven.
  7. Snij de eend in fijne plakjes, schik de eend over de groene kool en werk af met de appeltjes.
  8. Voeg de kalfsfond, gastrique en gehakte dragon samen en laat tot de helft inkoken.
  9. Monteer de saus met klontjes koude boter.

Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!

DSC 8070 Omer selected HR 3

ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?

Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.

Geef jouw recept door