Main

Foodpairing

Kalfsblanquette met asperges. Overheerlijk met een OMER.

Kalfsblanquette met asperges

Ingrediënten

  • 2 dikke wortelen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 selderstengel
  • 1 blad laurier
  • 1 takje tijm
  • 2 teentjes look
  • 1 kg kalf stoofvlees
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 1 bot witte asperges
  • 1 bot groene asperges
  • 500 gr gemengd gehakt, in bolletjes gedraaid
  • 140 gr boter
  • 140 gram bloem
  • 3 liter water
  • 1 bot krulpeterselie

Werkwijze

Voor 4 personen
  1. Maak een groentenbouillon van ui, 1 wortel, groen van prei, selderblaasjes, tym en laurier, look en 3 liter water
  2. Voeg het kalfsvlees toe wanneer het water nog koud is, zo schrikt het niet en wordt het malser.
  3. Breng naar het kookpunt en laat dit een 90’ rustig pruttelen.
  4. Snij intussen het wit van de prei, de selderstengel, wortel in fijne stukjes. Schil de asperges. Borstel de champignons en snij in 2.
  5. Rol kleine bolletjes van het gehakt. Kook de balletjes 1 minuut mee in de bouillon en haal ze er terug uit. Je kan eventueel een ander potje nemen om de balletjes in te koken.
  6. Wanneer het vlees zacht is giet u de bouillon af. Let op: spaar de bouillon! Haal het vlees eruit en doe de groenten weg.
  7. Kook de fijngesneden groenten en asperges gaar in de bouillon. Haal de groentjes eruit wanneer die gaar zijn.
  8. Smelt 140 gr boter in een pot en voeg dan 140 gr bloem toe, laat goed koken zonder aan te bakken.
  9. Giet 2 liter warme bouillon over de roux en laat opkoken. De saus krijgt nu een mooie binding. Voeg het vlees en de gekookte groentjes en balletjes toe.
  10. Werk af met wat fijngesneden peterselie.

Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!

DSC 8070 Omer selected HR 3

ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?

Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.

Geef jouw recept door