Main

Foodpairing

Vlaamse hutsepot met OMER.-mosterd en braadworst

Hutsepot

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 3 blaadjes laurier
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 3 preistengels
  • 250 gr savooikool
  • 4 uien
  • 6 aardappelen
  • 200gr gele mosterd
  • 3 EL Omer

Werkwijze

Voor 4 personen
  1. Snij de groenten in grote stukken (4 à 5 cm). Zo koken ze niet los.
  2. Stoof de groenten 5 à 6 min. aan in een grote pot. Kruid af met peper en zout voeg tijm en laurier toe en 2dl. water.
  3. Laat even opkoken, Meng het spek eronder en zet dan het vuur laag, laat anderhalf uur stoven. Zet er geen deksel op. Schud om de 10 minuten op en controleer of de hutsepot niet aanbrandt. Als het water verdampt is, voeg je opnieuw een beetje water toe.
  4. Bak de worsten.
  5. Meng 200gr gele mosterd met 3 EL Omer
  6. Smeer de mosterd over de gebraden worst en serveer.

Schenk een verse OMER. Traditional Blond uit en geniet van deze foodpairing!

DSC 8070 Omer selected HR 3

ZELF EEN RECEPT MET OMER. ONTWIKKELD?

Bezorg het ons jouw recept komt dan op onze website te staan met naamsvermelding en je krijgt een mooi bierpakket cadeau.

Geef jouw recept door